boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Hebben jullie het lekkerste familierecept van Nederland?

  Hebben jullie het lekkerste familierecept van Nederland?

  Iedere familie heeft wel een familierecept. Deel jullie familierecepten wie weet verschijnt het op een receptkaart!

  De pleursoep van oma Pluijm

  Oma Pluijm bijt zelf de spits af met haar familie recept. Waren er te veel restjes in huize Pluijm? Dan was het tijd voor pleursoep. De naam heeft oma Pluijm zelf bedacht voor de soep waar ze écht alles ingooide. Wat er ook in ging, René was én is er gek op.

  Doen jullie mee?

  Stuur jouw familierecept in door een reactie achter te laten op dit bericht. Van de beste 3 recepten worden receptkaarten gemaakt met prachtige fotografie. Dat is nog eens leuk om uit te delen in de hele familie of in het dorp!

  Een Reactie op Hebben jullie het lekkerste familierecept van Nederland?

  1. 19 februari 2016 op 12:52 #
   Netta's rijstevlaai
   Vulling 125 gram paprijst 1 liter melk 2 pakjes vanille suiker 1 eetlepel saroma vanille of custard poeder 3 eieren gesplitst Deeg voor 3 vlaaien 1 ei 1 bakje kwark 225 gram 100 gr suiker 8 eetlepels slaolie 6 eetlepels melk 1 pakje vanille suiker 600 gram bloem 2 theelepel bakpoeder. Bereiding De rijst 50-55 min gaar koken met de melk Deeg Deeg voor 3 stuks vlaai klaarmaken ( kan in de vriezer bewaard worden alles twee uur voor het bakken uit de vriezer halen) Voeg 1 ei, de kwark, de slaolie en de melk in een kom en kneed dit samen met de mixer met kneed haken. Voeg 300 gr van de bloem en 1 theelepel bakpoeder toe en kneed dit. Voeg daarna wederom 300 gr bloem en 1 theelepel bakpoeder toe en dit laatste flink met de hand kneden. Ondertussen vanille suiker toevoegen. De rijstvulling Als de rijst gaar is dan de suiker,1 pakje vanille suiker,3 eidooiers een voor een erdoor roeren en er kan na smaak ietwat amandel essence toegevoegd worden. Klop de overige eiwitten samen met 1 pakje vanille suiker stijf. Rol het deeg uit en leg dit in een bakblik en voeg 2/3 van de rijst in het bakblik bovenop de uitgerolde deeg. Voeg de overige rijst samen met de geklopte eiwitten bovenop de overige rijst in de bakplaat. Oven ondertussen voorverwarmen op stand 5 en dan de eerste 15 min heet en dan de laatste 10 min minder heet, dus de oven zachter zetten. Ik heb zo gelachen met het overschrijven van de bereiding. Ik lees dat nooit omdat ik deze taart al van kinds af aan maak. Lekker snoepen van de rijst met eiwitten jummie. Maar waar blijft de saroma of zoals wij altijd deden de custard? Gewoon met een lepel koude melk roeren en dan na de eidooiers toevoegen. De amandel essence hebben wij nooit gedaan lijkt me wel lekker hahaha. Ik zou de rijst met eiwitten maar in het bakblik doen ipv op de bakplaat. Het leuke is dat dit recept van mijn oma van vaders zijde al jaren door mijn tante’s aan moeders zijde wordt gemaakt.

  Geef een reactie