boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Proefpanel proeft… Top! van Coop druiven

  Proefpanel proeft… Top! van Coop druiven

  Van bijna wit tot diep donkerpaars: je hebt flink wat soorten druiven. De allerlekkerste daarvan selecteren we voor onze Top! van Coop druiven. Lekker uit de hand, maar ook verwerkt in gerechten. Wat vond het testpanel ervan?

  Top! van Coop druiven zijn niet alleen lekker, het zijn ook veelzijdige jongens. Zoet, hartig, als snack tussendoor of juist als ontbijtje. Genoeg reden om deze druiven eens te testen met ons proefpanel. Wat vind je van de smaak en hoe zou je ze serveren? We vroegen het aan Annemiek Swart, Petra Jenz en Ester van den Bragt.

  Petra: “Druiven eet ik vooral als makkelijk tussendoortje, soms bij kaas of in salades voor een frisse toevoeging. Mijn kinderen eten ze ook graag, ze zijn makkelijk mee te geven naar school. Ik vind het een pluspunt dat de druiven zo lang houdbaar zijn. Ik eet trouwens ook regelmatig een kip fricass.e met rijst en druiven. Een topcombinatie.”

  Ester: “De druiven zijn heerlijk zoet en stevig van structuur. Ik eet ze meestal uit de hand als tussendoortje, maar ik heb vandaag geleerd dat je ze ook heel goed kunt combineren.”

  Annemiek: “Dit zijn echt lekkere druiven. Niet te klein, dan kan de schil zo hard zijn en niet te groot waardoor de smaak minder wordt. De smaak was friszuur en er zitten geen pitjes in, wat ik ook wel prettig vind. Ze zijn sappig en stevig, zonder een stugge schil te hebben.”

  Petra maakt yoghurt met muesli en druiven

  Petra Jenz (44) woont samen met 2 kids: “Muesli is voor mij een perfecte start van de dag. Door druiven aan mijn yoghurt toe te voegen, geef je jezelf net even een energieker gevoel. Ik ga dat zeker vaker doen. Simpel en heerlijk.”

  Bekijk hier het recept van Petra

  Annemiek maakt een spies met roggebrood, blauwe kaas en druiven

  Annemiek Swart (48) woont samen, heeft twee kids: “Persoonlijk vind ik witte druiven lekkerder dan rode. Zeker in combinatie met de blauwe kaas en het roggebrood. Het hapje ziet er leuk uit en smaakt fris door de combinatie van het zoute van de kaas met het friszoete van de druif. Ik combineer druiven vaker met kaas, maar dit is wel een heel feestelijk geheel.”

  Bekijk hier het recept van Annemiek

  Ester maakt een bladerdeegtaartje met druiven en gekarameliseerde ui

  Ester van den Bragt (45) woont samen en heeft 2 kids: “Dit bladerdeegtaartje is echt een feestelijk hapje. Met de ui en druiven is het een smaakexplosie en toch ziet het er heel subtiel uit.”

  Bekijk hier het recept van Ester

  Onze Top! Van Coop druiven

  Voor de Top! van Coop druiven kiezen wij telkens de lekkerste druiven van dat seizoen. Die komen van over de hele wereld. Zo hebben we druiven uit Isra.l, Egypte, Spanje, Italië en Griekenland, maar ook uit Brazilië, Chili, Peru, Zuid-Afrika, Namibi. en zelfs India. Onze druiven zijn heel zoet, lekker stevig en makkelijk te combineren met verschillende smaken. Je bewaart ze het best in de koelkast (1 week). Laat ze voor het eten even op kamertemperatuur komen.