boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Recepten met komkommer | Keukentafel.nl

    Dossier: komkommer

    Met de komkommer kun je alle kanten op. Dat blijkt wel uit deze recepten!

     

    Komkommeratjar van Mirjam van Ruth

    Mirjam van Ruth: “Ik eet bij een barbecue graag veel groenten. Deze friszure atjar smaakt goed bij alle vleessoorten. Lekker gezond en snel gemaakt!”

    Voor 3 personen

    Snijd een gewassen ongeschilde komkommer in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf met de kaasschaaf lange slierten van de komkommer. Snijd 1 rode ui en 1 rode peper zonder de zaadjes in kleine stukjes en doe alles in een kom. Meng in een schaaltje 2 eetlepels rijstazijn met 1 theelepel suiker of gembersiroop. Schenk het over de komkommer en laat de atjar een uur staan om de smaken goed te laten intrekken.

    Meer weten? stoerkoken.com

    Recept 1: komkommerwraps met hummus van Pauline Weuring

    Pauline Weuring: “Je kunt mij niet blijer maken dan met een plank vol lekkere hartige snacks. Om de wat ongezondere snacks af te wisselen, maak ik vaak deze komkommerhapjes. Ze zijn lekker fris en héél gezond.”

    Voor 12 wraps

    Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de buitenste zijden van een gewassen ongeschilde komkommer. Het binnenste gedeelte van de komkommer kun je niet gebruiken, omdat het te nat is. Dep de plakken droog met keukenpapier. Snijd een halve gele paprika en een wortel in zeer dunne reepjes. Besmeer elke plak komkommer met een dunne laag hummus. Leg wat reepjes paprika en wortel in het midden. Rol de plakken op en zet ze rechtop op een bord. Zorg ervoor dat de paprika- en wortelreepjes erbovenuit steken. Door de hummus blijft de wrap goed plakken.

    Meer weten? uitpaulineskeuken.nl

    Bekijk onze actiepagina hoe je het boek ‘Uit Pauline’s keuken’ kunt winnen!

    Recept 2: pastasalade met komkommer en makreel

    Coop maakt met komkommer een echte zomerse pastasalade. Lekker voor bij de barbecue!

    Voor 4 personen

    Kook 400 gram pastaschelpjes in ruim water met een snufje zout beetgaar. Verwijder ondertussen zorgvuldig het vel en de graten van een gestoomde makreel en pluk de visfilet in kleine stukjes. Was een komkommer en snijd ’m in dobbelsteentjes. Snijd 1 ui zeer fijn. Giet de pasta af en spoel deze onder koud water af. Laat goed uitlekken en afkoelen. Vermeng de pasta daarna met de makreel, komkommer, ui en 1 bos fijngehakte peterselie. Roer 4 eetlepels mayonaise, 2 theelepels balsamico- of wittewijnazijn en 1 uitgeperste teen knoflook door elkaar en schep dit door de pastasalade. Breng op smaak met zout en peper.

    Recept 3: komkommersoep van Daisy Oppelaar

    Daisy Oppelaar: “Als ik zin heb in soep en het is te warm voor een kom hete soep, maak ik deze koude komkommersoep. In een paar minuten gemaakt en zeer geschikt voor mensen die op de lijn letten.”

    Voor 4 personen

    Was en schil 2 komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in stukken. Halveer 1 rode peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes. Doe alles in een diepe kom en voeg 500 gram magere kwark en een handje verse muntblaadjes toe. Pureer alles met de staafmixer tot een soep. Breng de soep op smaak met 3 eetlepels citroensap en eventueel wat peper. Voeg wat water toe als je de soep te dik vindt. Serveer de soep in een kom en garneer met een blaadje munt. Voor de variatie kun je wat gerookte zalmsnippers er door roeren.

    Meer weten? ilovehealth.nl

    Volgens Albert Fidder (wijncoördinator bij Coop) smaken deze Top! van Coop wijnen goed bij deze recepten.

      • Bij de komkommeratjar: Patriarche Sauvignon
      • Bij de komkommerwraps: Patriarche Merlot
      • Bij de pastasalade: Patriarche Chardonnay
      • Bij de komkommersoep: Patriarche Chardonnay

     

    Nog geen reacties.

    Geef een reactie