boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De wafels van Sandra Faling

  De wafels van Sandra Faling

  Dit overheerlijke wafelrecept gaat al zeker zes generaties mee in de familie Slegers-Van den Broeke. Dan zitten we dus ergens in 1800. Haar 75-jarige vader, Carlo, maakt ze nog steeds elk jaar vol overgave.

  Sandra Faling uit Zeewolde: “Ik krijg er kippenvel van dat dit recept al eeuwen in onze familie wordt gemaakt. Van wat ik weet maakte mijn oma’s overgrootmoeder ze al. Mijn eerste wafelherinneringen leiden terug naar de garage. We wisten dat het beslag, dat een dag gekoeld moet staan, in die grote zwarte ketel zat. Vlug tilden we dan even het doek op en snoepten van het beslag. Een dag later stond oma een flinke hoeveelheid te bereiden op een ouderwets wafelijzer.”

  sandra

  Start van een traditie

  “Mijn ouders zetten de traditie beiden voort. Mijn vader Carlo (eigenlijk Rolus, maar door zijn voorliefde voor Italië is het Carlo) wordt opa wafelbakker genoemd. En mijn moeder is inmiddels 74 jaar en geeft nog steeds Engelse bijles aan kinderen van de middelbare school. Bij de thee krijgen de kinderen altijd wafels. Uiteraard kan ik niet anders dan de familietraditie voortzetten. Ik bak de wafels in de vorm van een hart en verkoop ze in mijn webwinkel La cuoca passionata. De wafels vliegen als warme broodjes over de online toonbank. Zo grootmoeders, zo vader, zo dochter. Je begrijpt, dit recept is zó belangrijk voor ons, dat moeten we koesteren.”

  opa

   

  Meer weten? www.lacuocapassionata.nl en www.fareladolcevita.blogspot.nl

  Bekijk hier het recept van de wafels