boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De smaakmakers van het zuiden

  De smaakmakers van het zuiden

  In het zuiden van ons land smaakt het leven goed. We proeven de Zeeuwse kust, het Brabantse land en de Limburgse heuvels. Op naar het bourgondische zuiden!

   Onze regiochefs strijken vandaag neer in Eersel, een gezellig dorp midden in de Brabantse Kempen. Wat is het hier groen! Ook boerderijlandgoed De Panberg is aan alle kanten omzoomd door eikenbossen, heide en velden vol gerst. Een prachtige plek voor een nazomers buurtfeest: straks komt iedereen proeven van al het lekkers uit onze zuidelijke provincies. Zoals ze in Brabant zeggen: alles komt goed. Met deze heerlijke recepten komt zeker alles goed, probeer het zelf! Zeeuwse chef David verwent de buurt met mosselpakketjes uit de oven.

  Franca Versmissen (57) uit Eersel bakt Brabantse worstenbroodjes en serveert koude schotel

  Franca Versmissen (57) uit Eersel is boerin, kokkin en gastvrouw.  Ze is helemaal thuis in de oorspronkelijke streekkeuken. “Ik kook gerechten die al heel lang meegaan. Bijvoorbeeld koude schotel op een grote schaal, zodat je er samen van kunt genieten! De worstenbroodjes maak ik zoals ik dat van mijn oma Drika heb geleerd. Inmiddels zijn die hier lokaal beroemd.”

  Bekijk hier het recept voor worstenbroodjes

  Bekijk hier het recept voor Franca’s koude schotel 

  David van Engelenburg (25) uit Yerseke maakt echte Zeeuwse mosselen

  David is mosselkok en De Zeeuwse Chef. Als ambassadeur van het keurmerk Zeker Zeeuws werkt hij vooral met eerlijke streekproducten.  Speciaal voor Coop bedacht David een gerecht met een verrassend tintje. “Het mosselpannetje kent iedereen wel, maar je kunt zoveel meer met de schelpen doen. Deze pakketjes zijn net even anders en makkelijk te maken, in de oven of op de barbecue. En echt: iedereen kan mosselen koken!”

  Bekijk het recept van mosselen

  Sander Lenssen (34) uit Venlo trakteert op Limburgse frambozenkruimelvlaai

  Sander werkt in de kookstudio van de Historische Groentehof in Beesel. Met zijn frambozenkruimelvlaai won hij in 2013 een regionale tvwedstrijd voor de beste huisgemaakte Limburgse vlaai. Speciaal voor Coop deelt hij zijn  recept.

  Bekijk het recept van frambozenkruimelvlaai

  De Panberg: Bourgondisch genieten

  De foto’s in deze special zijn op De Panberg gemaakt. Op landgoed De Panberg ervaar je het goede Brabantse leven. In de voormalige stal serveert Franca mooie streekgerechten met ingrediënten van eigen land. Zoals de ambachtelijke worsten, ham en honing van haar man Gust. Meer weten? Kijk op depanberg.nl