boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De pompoenparade met Marieke Paalman

   

  De pompoenparade met Marieke Paalman

  Pompoen is de favoriete herfstgroente van Marieke Paalman én hoort bij Halloween. Zij weet wel raad met deze oranje rakkers en tovert met veel liefde een heel pompoenendiner op tafel.

  Marieke Paalman (30 jaar) vindt het heerlijk om zelf recepten te bedenken. In de keuken van haar woonboot experimenteert ze graag en veel met groenten en kruiden. “Eten moet vooral lekker en gezond zijn. Eenvoud is wat mij betreft het belangrijkst. Seizoensgroenten hebben in mijn gerechten vaak de hoofdrol. Die smaken namelijk veel lekkerder in de periode dat ze volgens de natuurlijke kalender geoogst worden.”

  Marieke gaat bewust met voedsel om, maar ze is naar eigen zeggen ook geen heilig boontje. Koken moet in de eerste plaats vooral leuk zijn. “Ik kan me echt verheugen op een avondje in de keuken staan en koken voor anderen. Eten heeft voor mij een belangrijke sociale functie; gezellig met zijn allen om de tafel.” Haar passie voor koken deelt ze met 3 vrienden waarmee ze in 2013 midden in de Utrechtse binnenstad het gezonde pop-up initiatief KOOF begon. Drie keer raden welke groente deze herfst bij KOOF op het menu staat. Juist ja, pompoen!

  Meer weten? koof-utrecht.nl

  Tips

  “Flespompoenen en kleine ronde pompoenen hebben een vrij zachte schil die je gewoon mee kunt koken en pureren. Wel eerst goed wassen.”

  “Gooi de pitten uit de pompoen niet weg! Maak ze goed schoon en zorg dat er geen vruchtvlees meer aan de pitten zit. Kook ze vervolgens 20 minuten in zout water en laat afkoelen. Besprenkel de pitten met olijfolie en strooi er zout, chilipeper en kaneel over. Leg alles op de bakplaat en laat ze 25 minuten roosteren in een oven van 160 graden Celsius. Houd de oven goed in de gaten, want het kan ineens hard gaan. Pompoenpitten zijn heerlijk door een salade.”

  Pompoensoep met sinaasappel

   

  Pompoensalade met geitenkaas en appeldressing

   

  Pompoentaart

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie