boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De kerst ontbijttafel

  Ideeën voor een Kerstontbijt

  Met kerst ontbijten we als vorsten. Schuif maar gezellig aan.

  Doe-het-zelf: theezakje

  Maak persoonlijke etiketjes voor ieder theezakje en zet hierop een persoonlijke wens of een grappige boodschap. Je hebt alleen maar theezakjes, gekleurd papier, een mooie stift en lijm nodig.

  5x onmisbaar

  1. WARMHOUDPLAATJE – Aangezien het kerstontbijt best wel wat langer mag duren nu er zoveel lekkers op tafel staat, wordt daar ook meer thee bij gedronken. Een warmhoudplaatje of theemuts is handig én staat gezellig.
  2. EIERDOPJES – Uitgebreid ontbijten doe je met een eitje. Kijk in onze ei-wijzer hoe je voor iedereen het perfecte eitje maakt. Ieders favoriet serveer je in een eierdopje, zodat er geen verwarring ontstaat over hard en zacht.
  3. KERSTSERVET – Heerlijk, al dat zoetige brood, maar je krijgt er wel plakhanden van. Een servet is eigenlijk onmisbaar bij deze gevulde ontbijttafel.
  4. VERSE SAPJES – Je kunt ’s morgens met de pers en blender in de weer, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor lekker makkelijk met een van de heerlijke sapjes in ons versschap.
  5. KERSTSTOL – Het is geen Kerstmis zonder kerststol op tafel. Tegenwoordig heb je allerlei lekkere variaties met noten en extra gedroogd fruit. Tip voor de echte fan: in de diepvries is je kerststol heel lang te bewaren.

  3x het perfecte eieren

  1. Tel er 1 minuut bij op als je het ei pas in het water doet als het water kookt. Plus nog een extra minuut als je het ei uit de koelkast pakt.
  2. Prik een gaatje in de bolle kant van het ei, dan loopt het ei niet uit tijdens het koken.
  3. Houd een gekookt ei even onder de koude kraan om de schil makkelijker te pellen.

  Brood

  Varieer eens met verschillende broodsoorten. Ons Top! van Coop Molenbrood kent heerlijke smaken zoals volkoren, 7 zaden, mais, dubbeldonker, tarwe, meergranen of dubbel-donker. Voor ieder wat wils!

  Vijgenkoek

  In ons kerstassortiment vind je vijgenkoek. Smullen natuurlijk, maar vijgen zitten ook nog eens vol vezels, die weer belangrijk zijn voor de spijsvertering. Verder bevatten ze onder meer ijzer, magnesium, kalium, calcium, fosfor en vitamines.