boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Achter de schermen van de Kerstbestelservice

    De Kerstbestelservice: een voorproefje

    Uren in de keuken staan? Met de Online Kerstbestelservice van Coop  bespaar je jezelf een boel tijd en moeite. Onze koks hebben al het werk al gedaan. Zo tover jij -zonder stress, maar met een paar simpele muisklikken- de heerlijkste gerechten op tafel. We gingen alvast voorproeven.

    Voor de koks van Hutten begint Kerst al vroeg in het jaar. “Al maanden van tevoren beginnen wij met het bedenken en testen van kerstrecepten. Zo staan we hoogzomer te proeven van echte wintersmaken als kaneel en wild!”, vertellen koks Bart en Kim. “Elk gerecht wordt bij ons ambachtelijk bereid. We blijven proeven, beoordelen en aanpassen tot alles perfect op smaak en kleur is. Een recept is pas af als het aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet. Ieder gerecht moet natuurlijk voor vele monden geschikt zijn. Samen met Coop hebben we een kerstmenu samengesteld van populaire klassiekers: die zijn gewoon goed en dat verandert nooit!”

    Lekker vooraf: bospaddenstoelensoep

    Begin je kerstdiner in stijl met een zachte, romige soep. Kok Bart: “Als basis trekken we een paddenstoelenbouillon van Brabantse kastanjechampignons. Die zitten vol smaak. Vlak voor het binden van de soep met crème fraîche voegen we nog wat truffeltappenade toe. Die sluit alle smaken mooi op in de soep.”

    Zo maak je de soep af:

    • Trek een lijntje room in de soep. Vul een lepel voor de helft met room en teken vanuit het midden een spiraal. Supersjiek!
    • Strooi vlak voor het opdienen wat vers gesnipperde bieslook over de soep.
    • Serveer de soep eens in mooie mokken. Dat deelt leuk uit en zo hoeven je gasten niet meteen aan tafel.

     

    Klassiek hoofdgerecht: wildragout van hert

    “Voor deze ragout laten we de hertenbouten zeker 3 uur garen in een kruidige wildbouillon. Daar kom je thuis niet zo snel aan toe, maar het maakt het vlees heerlijk zacht en mals en zorgt ervoor dat alle smaken er goed intrekken. En dat zijn er nogal wat: de stoofpot heeft wel 19 ingrediënten”, verklaart Bart.

    Lekker met:

    • Serveer met een puree van aardappel, knolselderij of pompoen.
    • Wild en spruitjes, altijd een mooie match.
    • Eens wat anders? Wilde rijst heeft een stoer karakter. Die kan zo’n stevige stoofpot wel aan en ziet er feestelijk uit bovendien!

     

    Rode kool met appeltjes

    Onze oma’s wisten vroeger wel raad met rode kool, maar wie heeft er nog tijd voor tegenwoordig? Met de hulp van onze koks tover jij deze Kerstmis razendsnel dit heerlijke bijgerecht op tafel. “De rode kool is op klassieke wijze gegaard in rode wijn met suiker en kaneelstokjes. En niet te vergeten: ontbijtkoek!”

     

    Onmisbare klassieker: stoofpeertjes rode wijn

    Echte Gieser Wildeman stoofperen uit de Betuwe! “Een stevige peer die tegelijkertijd wat melig is: daardoor absorbeert hij de smaken zo goed”, vertelt Bart. “We laten de peertjes een paar uur stoven in rode wijn en port met suiker en kaneelstokjes. Daarna koken we het vocht in tot een glanzende siroop.

    Lekker bij:

    • Vlees en wild: hazenpeper, kalkoen of biefstuk.
    • Met zo’n gestoofde peer maak je ook zalige toetjes. Serveer ’m met kaneelijs, mascarpone of witte chocolademousse en kruimel er wat speculaas overheen!
    • Kaas toe? Probeer dit supertrio eens: stoofpeer, blauwe kaas en walnoten.

    Zalig, zacht & zoet:  Rijstepap met tutti frutti

    “We koken dessertrijst tot pap in volle boerenmelk en room met daarin echte vanillebonen. En een vleugje citroensap, als frisse oppepper in al dat zoete en romige. Ook laten we de tutti frutti sudderen in versgeperst sinaasappelsap”, verklapt Kim.

    Zo maak je het af:

    • Schep de rijstepap in feestelijke glazen en bedek met een topping van tutti frutti.
    • Maak in een hoog glas om-en-om laagjes van rijstepap en tutti frutti. Eindig met rijstepap en strooi er wat kaneel overheen. In de vorm van een ster of hartje bijvoorbeeld.

    Apfelstrudel met vanillesaus

    Volgens de koks is het nog best een uitdaging om zelf een geslaagde strudel te bakken. “Het is lastig om hem gelijkmatig gaar te krijgen. Onze truc: stukken ontbijtkoek in de vulling! Die nemen vocht op uit de appels en rozijnen en zo gaart het bladerdeeg ook op de bodem.

    Zo maak je het af:

    • Serveer met een scheut koude of lauwwarme vanillesaus. Die is het lekkerst als hij iets schuimt: schud het bakje voor gebruik tot er kleine belletjes verschijnen.

    Snel een heerlijk kerstdiner op tafel, dat is t idee!

    Met de kerstbestelservice van Coop is je diner in een wip geregeld. Naast dit heerlijke kerstmenu is er natuurlijk nog veel meer keus. Kies, klik en haal je bestelling op 24 december op in de Coop bij jou in de buurt. Alle versgemaakte gerechten zijn kant-en-klaar. Je hoeft ze thuis alleen even op te warmen. Bij elk gerecht vind je aanwijzingen hoe je dat doet. Lekker makkelijk en het lukt altijd, ook als je toevallig geen keukenheld bent.

    Kijk op: coop.nl/kerstbestelservice