boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De boer op: Bio Boer Giel

  De boer op: Bio Boer Giel

  Op het erf van Bio Boer Giel worden elke week de biologische groente- en fruittassen voor Coop gevuld. Kijk mee hoe het er aan toe gaat op de boerderij van Giel en zijn vader Ad.

  Ad begon halverwege de jaren negentig met biologisch boeren om de wereld wat beter te maken. Ad: “Ik zag de opkomst van de bio-industrie en wilde smaakvolle groente telen zonder bestrijdingsmiddelen, geoogst in een gezonde grond.” Hij zegde zijn baan als econoom op en begon met zijn vrouw Karin met het verbouwen van groente op verschillende stukjes grond in de buurt van hun Gelderse woonplaats Erichem. Sinds 1995 wordt er centraal gewerkt vanuit de huidige boerderij in Buren.

  BIO-BOER-GIEL-01

  Bio Boer Giel

  In 2007 ontstond de samenwerking tussen Coop en Bio Boer Giel. Ad las een interview met de directeur van Coop over biologische groenten. Hij was gecharmeerd van het oprechte enthousiasme van de Coop-directeur over
  biologisch telen en nam contact op. In de zevenjarige samenwerking is het aantal abonnees op de groente-en fruittassen gegroeid van enkele tientallen op één locatie naar 1200 wekelijkse tassen door heel Nederland. De keuze
  om de tassen onder de naam van zijn zoon Giel te presenteren, was snel gemaakt. Ad: “Giel is de toekomst van het bedrijf. En laten we eerlijk zijn: Bio Boer Ad met een foto van mij komt toch minder flitsend over.”

  BIO-BOER-GIEL-10

  Pappa Giel

  Zoon Giel volgde de landbouwopleiding aan de Warmonderhof in Dronten en vormt sinds 2000 met zijn ouders een maatschap. Ad en Karin wonen op de boerderij, Giel een paar kilometer verderop met zijn gezin. Zeker vier, maar
  vaak vijf dagen per week is Giel op de boerderij te vinden. Een vaste dag per week moet de boerderij het zonder hem stellen. Giel: “Net als andere jonge vaders heb ik elke week pappadag. Dan ben ik met mijn zoon Mees en dochter Roos. Op een mooie dag kan ik dan wel even balen, want dan zou het een mooie dag om te oogsten zijn. Maar het is ook leuk om mijn kinderen te zien opgroeien. Vaak gaan we wel even langs de boerderij. Mijn zoon is hier erg graag.”

  BIO-BOER-GIEL-07

  Van oogst tot keuken

  Elke dinsdag worden de tassen gevuld door vier tot vijf medewerkers. Afhankelijk van het abonnement, vullen zij de tassen met de geselecteerde groente en fruit, dat de dag ervoor van het land gehaald is. Tegen zes uur ’s morgens op woensdag vertrekken de tassen dan naar het distributiecentrum in Deventer. Daarna worden ze naar verschillende Coop-winkels gebracht en worden ze afgehaald door de abonnees. Koeien voor de gezelligheid en goede grond
  Langzaam dragen Ad en Karin steeds meer over aan hun zoon. Giel voert ook wat kleine veranderingen door. Zo heeft hij schapen en koeien erbij genomen. Giel: “Niet zozeer voor de productie, maar het geeft gezelligheid aan het bedrijf. En het is goed voor de bemesting van de grond.” Komend voorjaar wil Giel ook nog een appel- en perenboomgaard aanleggen.

   

  BIO-BOER-GIEL-09

   

  Lijkt het je ook wel wat om tas van Bio Boer Giel te ontvangen? Op www.bioboergiel.nl kun je een abonnement nemen. Hier lees je ook meer over de open dag, die één keer per jaar wordt georganiseerd.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie