boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De besteketiquette

  De besteketiquette

  Bij Coop kun je tot en met 5 februari sparen voor schitterend bestek van Zwilling. Maar hoe gebruik je deze sets op de juiste manier? Wij helpen een handje!

  Dinerset
  De vierdelige dinerset bestaat uit een vork, mes, eetlepel en dessertlepel. Ideaal te gebruiken wanneer je een chic diner hebt! Leg de vork links van het bord, het mes en de eetlepel rechts. Serveer je meerdere gangen? Leg het bestek dan neer op volgorde van de gang en werk van buiten naar binnen: de vork voor het voorgerecht ligt dus uiterst links. Pas overigens op dat je ze niet te straks naast elkaar legt, maar laat iedere vork iets verspringen. Zorg dat de snijzijde van de messen naar de binnenkant wijst. De dessertlepel hoort boven het bord te liggen, en wijst naar links.

  Serveerset
  Wanneer je je hebt uitgesloofd in de keuken, is een bijpassende serveerset geen overbodige luxe. Deze vierdelige set bestaat uit een vleesvork en drie verschillende serveerlepels, waaronder een saus- en een soeplepel. Zo laat je jouw eten nog meer uitblinken!

  Spaghettiset
  Als je de Italianen moet geloven is het snijden van spaghetti absoluut not done. Met deze tweedelige bestekset eet je spaghetti (en andere pasta) voortaan zoals het hoort. Hoe dat moet? Neem je lepel in de linkerhand en de vork in je rechter. De extra grote lepel maakt het makkelijker om de pasta met de vork op de lepel te draaien. Alleen de lepel breng je vervolgens naar de mond. Ook voor rijst is dit een fijne set, volgens de etiquette duw je de rijst met de vork op de lepel.

  Kinderset
  De vierdelige kinderbestekset bestaat uit een vork, mes, eetlepel en dessertlepel voor de jonge eters. Kinderen vinden het leuk om bij de volwassenen te horen – zeker bij een speciale (eet)gelegenheid. Schenk bijvoorbeeld appelsap in een wijnglas en gebruik dit mooie kinderbestek met leuk motief. Dat maakt de beleving voor de kleine gasten compleet. Je dekt dit bestek hetzelfde als de dinerset: de vork links van het bord, het mes en de eetlepel rechts. De dessertlepel hoort boven het bord te liggen, en wijst wederom naar links.

  ZWILLING

  Visset
  Vis eet je het best met een speciaal viscouvert. Met de vork en het mes van deze tweedelige bestekset eet je delicate vis makkelijker én netter. Dankzij het minder scherpe mes haal je de vis eenvoudig van de graat, zonder deze kapot te snijden. De visvork vormt een uitzondering op de besteketiquette. Alle vorken liggen links, behalve de visvork. Deze hoort rechts naast de soeplepel gedekt te worden.

  Gebakset
  Geen feest is compleet zonder mooie gebaksbestek! De set bestaat uit zes gebaksvorkjes en een luxe taartschep. Serveer een taartpunt netjes met dit mooi gevormde serveerbestek. De bijpassende gebaksvorkjes zijn ook geschikt als dessertvorkjes. Het dessertbestek leg je boven het bord; het lepeltje wijst naar links, het vorkje naar rechts.

  Set koffie-/theelepels
  Mooie koffielepeltjes zijn een must in je besteklade. Gebruik je kop en schotel? Dan ligt het lepeltje rechts op het bordje. Als je de lepeltjes gebruikt als dessertbestek, dan leg je de lepel boven het bord. Deze wijst dan naar links.

   

  Zo blijft jouw bestek stralen:
  De besteksets zijn vaatwasmachinebestendig. Om langer plezier te hebben van je bestek, geven we je graag een aantal tips om je besteksets mooi en stralend te houden.

  •  Spoel het bestek na gebruik kort af onder een stromende kraan, zodat etensresten niet op het bestek kunnen inwerken.
  • Plaats het bestek in de bestekkorf, met de stelen naar beneden.
  • Kies voor een programma met een temperatuur niet hoger dan 55°C.
  • Open de deur van de vaatwasser na het programma, laat vochtig bestek niet in de machine staan en droog het bestek eventueel even na.

   

  De spaaractie loopt van maandag 14 november 2016 t/m zondag 5 februari 2017. Bij elke € 5,- aan boodschappen* en bij aankoop van geselecteerde actieproducten ontvang je een spaarzegel. Met een volle spaarkaart (20 zegels) zijn er tegen een kleine bijbetaling een dinerset, serveerset, spaghettiset, kinderset, visset, gebaksset en een set koffie- en theelepels van het kwaliteitsmerk verkrijgbaar. Bij inlevering van drie volle spaarkaarten ontvang je de dinerset zelfs helemaal gratis! Je spaarkaart kun je inleveren t/m zondag 19 februari 2017.

  *Exclusief cadeaubonnen en wettelijk niet toegestane artikelen (rookwaren, koopzegels, slijterijartikelen, babyvoeding tot 1 jaar, geneesmiddelen, postzegels, loten en telefoonkaarten).

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie