boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Coop bakwedstrijd: de beste appeltaarten van Nederland

  De beste appeltaarten van Nederland

  Wie bakt de lekkerste appeltaart van het land? We vroegen het jullie en werden verrast met de heerlijkste inzendingen. Vijf teams tonen hun bakkunsten in de spannende finale.

  September was het zover: de finale bij Smulweb Kookcollege in Amersfoort. Best spannend, want zo’n professionele studio is echt andere koek! Na even zoeken hebben de teams hun ingrediënten en keukengerei compleet en staan ze volop te schillen, wegen en kneden. “Anders dan thuis,” merkt kandidate Carli op, “maar het is juist leuk om een beetje te improviseren!” Ook Desiree en Michel moeten iets verzinnen als de keukenmachine niet helemaal doet wat ze willen. Gelukkig krijg je noten en biscuits ook met een deegroller klein! Al snel wordt er gezellig gekletst bij het appels schillen. Zelfs de scherpe blikken van juryleden werken amper op de zenuwen. “Ik begeleid vaak stagiaires dus ben het wel gewend dat mensen op mijn vingers kijken”, lacht Renske, terwijl ze een Elstar in stukjes snijdt. Het duurt niet lang of de geur van gesmolten boter, vers deeg, kaneel en appels vult de kookstudio. De zoete lucht belooft veel goeds, we zijn benieuwd naar het resultaat van alle inspanningen!

  Winnaars Desiree en Michel Boertien (allebei 29) uit Hoogeveen) bakken een kruimige appel-cheesetaart

  Desiree en Michel Boertien (allebei 29, Hoogeveen) zijn vier jaar getrouwd en hebben een dochtertje van anderhalf. In de keuken blijken ze vandaag een gouden duo. Desiree bakt de appel-cheesecake regelmatig voor verjaardagen. “Hij is helemaal goedgekeurd door de familie, dat is ook belangrijk!”

  Bekijk hier het recept voor kruimige appel-cheesecake

  Joanne Slijkhuis (12) uit Lunteren maakt een klassieke appeltaart

  De 12-jarige Joanne Slijkhuis uit Lunteren bakt haar klassieke appeltaart helemaal zelf. Moeder Aleida (51) assisteert haar alleen met wat kleine klusjes. “Joanne probeert thuis vaak recepten uit. Haar broers en zussen zijn de proefploeg!”

  Bekijk hier het recept voor klassieke appeltaart 

  Carli Bensch (37),  Izabella (8) en Carmilla (6) maken een karamel appeltaart

  Carli Bensch (37, Nieuw-Schoonebeek) maakt haar twee meiden al op jonge leeftijd wegwijs in de keuken. “Ik geef kook- en bakles aan kinderen. Izabella (8) en Carmilla (6) draaien vol mee op de bakclub, ze weten precies hoe het allemaal werkt!”

  Bekijk het recept van karamel appeltaart

  Bente (27, Utrecht) en Carlijn Aalbers (30, Eindhoven) maken een hartvormige  appeltaart boordevol fruit en noten

  “Wij zijn de hobbybakkende zusjes!”, klinkt het uit de hoek van Bente (27, Utrecht) en Carlijn Aalbers (30, Eindhoven) die bezig zijn met een prachtige hartvormige appeltaart. “We wonen niet bij elkaar in de buurt, dus samen bakken komt er niet zo snel van. Daarom vonden we het meteen leuk om aan deze verkiezing mee te doen!”, vertelt Carlijn enthousiast.

  Bekijk het recept van de appeltaart boordevol fruit en noten

  Claudia Hocks (31) en Renske Janssen (29) uit Maastricht maken een kruimige appeltaart vol fruit

  De Maastrichtse vriendinnen Claudia Hocks (31) en Renske Janssen (29) koken juist wel vaak samen. “Wij wonen tegenover elkaar en zijn allebei single. Voor ons is samen koken makkelijk én gezellig, dat doen we dan ook minstens één keer per week!”

  Bekijk het recept van fruitige appelkruimtaart