boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Carnaval con carne (zelfs voor deze vegetariër)

  Carnaval con carne (zelfs voor deze vegetariër)

  Voor Meta is carnaval niet compleet zonder een grote pan zuurvlees en friet. En dat terwijl ze al tien jaar geen vlees meer eet.
  ‘Tien jaar geleden ben ik gestopt met vlees eten. Ik had regelmatig buikpijn en ik hoorde dat een vegetarisch dieet zou helpen. Dat deed het. Op de zaterdag voor carnaval maak ik voor een grote groep vrienden een flinke pan zuurvlees klaar. Dat is traditie: vroeger deed mijn oma dit. Dan kwamen we met z’n allen bij elkaar om samen een goede bodem te leggen voor de feestweek. Tegenwoordig doe ik hetzelfde met vrienden: we eten samen zuurvlees en kijken naar het carnaval op televisie.Hoewel ik het van mijn oma heb geleerd, vindt ze dat mijn variant niet smaakt zoals het hoort. Peperkoek in de saus of vlees dat niet goed aangebakken is, daar houdt ze niet van. Toch breng ik haar vaak een pannetje zuurvlees tijdens carnaval. Natuurlijk eet ze dan gewoon alles op.”

  Oma’s zuurvlees

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie