boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Een bloemetje op tafel: 3 verrassende bloemkoolrecepten

    Een bloemetje op tafel: 3 verrassende bloemkoolrecepten

    Bloemkool, de oer-Hollandse favoriet, is veranderd in een trendy jongen. In deze gerechten is de bloemkool bijna onherkenbaar, maar met dezelfde vertrouwde smaak.

    Brenda Hoff (31) uit Grootebroek maakt bloemkoolrijst met broccoli

    Brenda groeide op tussen de bloemkolen. Als dochter van een bloemkoolteler kent ze de groente al haar leven lang. “Momenteel is het hip om bloemkool te gebruiken als vervanger voor couscous of rijst. Aangezien ik dol ben op bloemkool, moest ik het toch eens proberen. Bloemkoolrijst is een heerlijk fris en licht gerecht.”

    Bekijk het recept van Bloemkoolrijst met broccoli

    Rianne van den Heuvel (30) uit Den Bosch maakt bloemkoolpizza met tomatensaus

    Rianne maakt graag gerechten die een beetje anders zijn. “Deze mega gezonde pizza heeft een bodem van bloemkool en is vrij van gluten, tarwe, soja en geraffineerde suikers. En superlekker!”

    Bekijk het recept van bloemkoolpizza met tomatensaus

    Jasper Griepsma (30) uit Nieuwegein maakt Bloemkoolpuree met geroosterde knoflook

    Jasper probeert elke dag tijd vrij te maken om te koken met verse producten. “Ik ben er een tijdje geleden achtergekomen dat je heel veel met bloemkool kunt doen. Zo maak ik in dit gerecht puree  van deze groente. Door bloemkool te gebruiken in plaats van aardappels worden mijn gerechten een stuk lichter!”

    Bekijk het recept van bloemkoolpuree met geroosterde knoflook