boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De bloemetjes buitenzetten

  De bloemetjes buitenzetten

  Coop werkt samen met topkwekers. Zij kweken hun bloembollen niet alleen met respect voor mens en milieu, maar leveren hun bloemen ook zo vers mogelijk in de winkel aan. Bij bloembollenbedrijf Meko Hulsebosch in Hillegom weten ze daar alles van.

  Samen sta je sterker. De ene familie maakte plantenbakken, de andere kweekte bloembollen. Samen werden ze tien jaar geleden de firma Meko Hulsebosch, de vaste bloembollenleverancier van Coop. “Onze specialiteit zijn bollen­ in­ pot, de seizoenscadeautjes met hyacinten en narcissen,” vertelt salesmanager  Arnold Vervetjes.

  Mens en milieu

  “In 2015 was er ruimte voor nieuwbouw. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Zo hebben we LED-­verlichting, hergebruiken we onze kaswarmte en hebben we vloerverwarming.  En we beperken onze bestrijdingsmiddelen tot het minimum.”

  Bloei en groei

  “Het kweken van de bloembollen en hyacinten is een precisiewerkje. In november en december planten we de bollen. Zijn  ze uitgebloeid,  dan worden de bloemkoppen eraf gehaald. Op deze manier stopt de bloembol geen energie meer in de zaadknoppen en wordt de kracht teruggegeven aan de bol.”

  Nepzomer

  “Afhankelijk van de grootte worden de bollen een jaar later weer in de grond gestopt om verder te groeien. Zijn de bollen groot genoeg, dan planten we ze in augustus in verschillende plantenbakjes. De bollen gaan vervolgens voor dertien tot zestien weken in een kast, waar de temperatuur varieert van 6 tot 14 graden. Door ze aan verschillende warmtes bloot te stellen, blijft de bol langer goed en het zorgt ervoor dat de bloemen niet meteen uitschieten wanneer ze vanaf begin januari in de winkels staan.”

  Efficiënte reiziger

  “Vanaf eind december zijn de eerste bollen klaar voor de verkoop.  De bloemen maken een zeer efficiënte reis: ’s morgens verlaten ze onze koelcel en de volgende dag staan ze in de winkel. Binnen twee dagen kunnen ze dus van de kweker bij jou op tafel staan!”

  Maximale bloeitijd

  “Wij onderzoeken altijd hoe onze klanten nog langer plezier kunnen hebben van onze bloemen. We doen veel bloei-proeven waarbij we testen hoelang het duurt totdat verschillende bollen hun ideale bloei bereiken. Hierdoor kun je thuis maximaal genieten van de bloeiperiode van de hyacinten en narcissen.”

  Verzorgingstips

  •  Geef bloembollen nooit te veel water. Ze bloeien te snel als ze worden vertroeteld. Een klein scheutje water per week is voldoende.

  •  Zet de bloemen niet te veel in het licht. Ook dit zorgt ervoor dat ze te snel groeien.

  •  Wil je lang genieten van je bollen, gebruik dan geen bloemenvoeding. De voeding zorgt ervoor dat ze als paddenstoelen uit de grond schieten.

  •  Zijn je bloembollen uitgebloeid? Gooi ze dan niet weg! Volgend jaar kun je er weer plezier van hebben. Hoe je dat doet? Laat ze rustig in een pot staan in een koelere ruimte en geef ze af en toe wat water. Het jaar daarop zullen de groene puntjes weer verschijnen en kun je ze weer in de huiskamer zetten.

  HET HELE SEIZOEN BIJ COOP IN DE ACTIE: VOOR IEDER WAT WILS

  Wil je zelf kiezen in wat voor plantenbakje je je bloembollen zet, dan hebben we witte, roze en paarse/blauwe hyacinten in een pot van 12 cm. Gek op narcissen? Wij hebben Tête-à-tête, Jetfi re en Bridal Crown narcissen op een schaal van 16 cm. Er is ook een XL-variant van narcissen Tête-à-tête en hyacinten van 21 cm. Op zoek naar een cadeautje voor jezelf of een ander? Coop verkoopt complete opgemaakte planten bak arrangementen al vanaf € 3,99 tot € 9,99. De invulling hiervan wisselt gedurende het seizoen. Hierdoor vind je iedere keer een andere verrassing op onze bloemen- en plantenafdeling.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie