boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Recept met bietjes van Coop | Keukentafel.nl

  Koken met bietjes

  Wilma van Asperen uit Leiden is dol op groenten. Ze maakt er de lekkerste én gekste combinaties mee. Haar chocoladetaart met bietjes is ongewoon lekker.

  Wilma eet groenten het liefst rauw of geroosterd in de oven. Groenten koken doet ze eigenlijk nooit. “Dat vind ik niet spannend. Wanneer je groenten roostert in de oven, krijgen ze zo’n lekkere zoete smaak. Ik voeg hier nauwelijks kruiden aan toe, want ze hebben al een volle, zonnige smaak van zichzelf.”

  Chocoladetaart met bietjes

  Wilma’s chocoladetaart met bietjes is beroemd in Leiden en omstreken. Drie maanden lang verkocht ze de taart, naast andere creatieve groentecreaties, in een pop-up store in het centrum van Leiden. Wilma werd creatief met groenten toen ze op jonge leeftijd vegetariër werd. Inmiddels eet ze weer vlees, maar de jaren als vegetariër hebben voor heel wat inspiratie gezorgd. “Groenten zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Er zitten veel vitamines en vezels in en je kunt er heel goed mee variëren. Wat ik zo leuk vind aan groenten is dat je ze van kop tot staart kunt verwerken in gerechten. Prei is mijn favoriete groente, omdat het niet zo uitgesproken is als ui, maar het wel een heel lekker en verfijnd aroma geeft aan gerechten. Het maakt een maaltijd vaak net iets pittiger.”

  Missie

  Haar missie is om groenten aan de man te brengen. In haar kookstudio Catootje in Leiden ontvangt Wilma cursisten en verzorgt ze de catering voor feesten en bijeenkomsten. In de gerechten die ze maakt, hebben groenten de hoofdrol. “Met een scheutje olijfolie, heerlijk!”

  Meer weten? catootje.nl

  Bekijk Wilma’s recept voor chocoladetaart met bietjes hier.

  Groentetips van Wilma

  • Spinazie roerbakken vind ik lekkerder dan koken. Roerbak de spinazie met een beetje olie, knoflook en ui.
  • Komkommerplakjes smaken heerlijk met een dressing van azijn, suiker en witte peper. Laat de plakjes een tijdje in het mengsel staan voordat je ze serveert.
  • Extra zoete paprika’s krijg je door ze in hun geheel in een ovenschaal te doen, af te dekken met aluminimumfolie en dan twintig minuten in de oven te zetten. Als de paprika’s afgekoeld zijn, verwijder je het velletje.
  • Worteltjes zijn het lekkerst wanneer je ze kort blancheert, vervolgens besprenkelt met citroensap en een eetlepel honing en 10 minuten in een hete oven roostert.