boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Het is tijd om te barbecueën!

    Het is tijd om te barbecueën!

    De zomer is in aantocht en dat betekent: barbecueën! Dit jaar kun je met gemak ál je vrienden en familie uitnodigen, want met deze tips, tricks en recepten organiseer je de perfecte barbecue.

    Het beste barbecue resultaat

    Barbecueën is gebruikmaken van verschillende temperaturen. Vul de barbecue met houtskool of briketten en laat het midden leeg om twee temperatuurzones te creëren. Als de briketten grijs zijn, na ongeveer één uur, begin je met hele vleesdelen zoals kipfilets en biefstukken. Laat het vlees aan beide kanten anderhalve minuut liggen en gaar het door in het midden. Ontstaan er vlammetjes? Schuif het vlees even naar de koudere zone. Rooster op het hete gedeelte vetarm vlees. Geef de producten eerst ongeveer anderhalve minuut de tijd om een korstje te vormen.

    Ben jij een echte bbq-master? Geef je dan snel op voor onze BBQ Battle en win een bbq voor de hele buurt!

    Worstjes, hamburgers, vis en groente

    Als de barbecue wat minder heet is, kun je worstjes, hamburgers, aardappels, gevulde champignons, tomaten en maïskolven barbecueën. Leg de worstjes een kwartier op het minder hete deel. Hamburgers zet je kort aan op niet te hoog vuur en gaar je door.

    Spiesjes voor de barbecue

    Nodig: paprika in drie kleuren, sjalotjes, venkel, cherrytomaatjes en vlees naar keuze. Snijd alles in eetbare stukjes, prik alles om en om op stokjes en je gasten doen de rest!

    Grote stukken op de barbecue

    Barbecue grote stukken vlees op laag vuur en gebruik een deksel of kap van aluminiumfolie. Het duurt ongeveer anderhalf tot drie uur voordat de rauwe producten gaar zijn.

    10 Gouden BBQ regels

    • Marineer of kruid het vlees minimaal twee uur van tevoren.
    • Gaar kip en grote vleesproducten voor in bijna kokend water of de magnetron.
    • Gaar kipdelen met been ongeveer 25 minuten voor in heet water of bouillon.
    • Zorg voor verschillende temperatuurzones.
    • Zet uw producten eerst anderhalve minuut per kant aan en laat ze daarna doorgaren bij een lagere temperatuur.
    • Schuif het vlees even naar het midden als er vlammetjes ontstaan.
    • Barbecue samengestelde producten, zoals worstjes en hamburgers, op een niet te hoge temperatuur.
    • Gebruik een vleestang.
    • Houd schalen, borden en bestek voor rauw en gaar voedsel gescheiden.
    • Maak het barbecuerooster schoon met een prop aluminiumfolie.

    Heb jij nog tips of tricks voor de perfecte barbecue? Deel het met iedereen door onderaan deze pagina een reactie achter te laten!

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Overal een topzomer - 6 juli 2015

      […] Bekijk hier heerlijke recepten voor de barbecue […]

    Geef een reactie