boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Bakadvies: geniet! De 5 barbecue aanraders van 2017

  Bakadvies: geniet!
  De 5 barbecue-aanraders van 2017

  Vol ongeduld houden we het weerbericht in de gaten. Zodra de temperatuur stijgt, krijgen we enorm veel zin buiten eten. In barbecueën, welteverstaan. Wat leggen we dit jaar op de gril? Hierbij onze 5 aanraders. 

  *TOP! Van Coop slagershamburger
  Onze grote, sappige én bekroonde TOP! van Coop Slagersburger is voor de echte vleesliefhebber. Hij is gemaakt door onze eigen slagers van 150 gram 100% sappig Blonde d’Aquitaine-rundvlees (met 2 ** Beter Leven Keurmerk!), gekruid met een gebalanceerde kruidenmelange en op ambachtelijke wijze gevormd.
  Bakadvies: op hoog vuur in 6 tot 8 minuten, regelmatig keren en vooral niet in prikken dan lopen de vleessappen eruit.

  * Angus burger
  Een stoere verse burger gemaakt van het beroemde Black Angus vlees, gekruid met alleen een beetje zeezout en peper, zodat de pure vleessmaak optimaal tot zijn recht komt.
  De gaatjes in de burger zorgen ervoor dat de hitte van de barbecue direct doordringt tot in de kern van de burger.
  Bakadvies: door de gaatjes is de burger in 6 tot 8 minuten op hoog vuur klaar om te eten.

  * Worsten
  De barbecueworsten van onze worstmakers uit Barneveld, zijn gemaakt van vers Hollands varkensvlees (met 1* Beter Leven keurmerk). Ze zijn lekker rul vanbinnen met een knapperig velletje. We hebben de worstjes niet te groot gemaakt (70 gram) zodat je alle vier de varianten kunt proeven: mosterd-dille, tuinkruiden, Texas en naturel.
  Bakadvies: Bak ze 4-7 minuten op de barbecue, afhankelijk van barbecue-stand. De worstjes zijn al gegaard tot in de kern, dus het is een kwestie van warm maken en afbakken.

  * Kipdij spiesen
  Er is weer uitgebreid geproefd en iedereen was het erover eens: de kipspiesen gemaakt van kippendijvlees waren het allerlekkerst. Dit vlees is nog malser dan kipfilet, maar heeft tegelijk een lekkere stevige bite. Onze smaakvolle spiesen bestaan uit variaties: saté, shaslick en onze seizoenstopper de Italiaanse kippendijspies met paprika en pesto-marinade.
  Bakadvies: Gaar de spiesen ± 4 minuten voor in een koekenpan in boter of olie. Leg ze daarna op een aluminiumschaal op een hete barbecue en draai ze regelmatig om.

  * Spare ribs
  Wij zijn alvast begonnen aan het low & slow garen van onze spareribs. Deze ribs bevatten lekker veel vlees met een heerlijk kruiding en een glanzende barbecuesaus. Tijdens het roosteren lak je de ribbetjes af met de bijgeleverde barbecuesaus. De vertrouwde sparerib is nu ook te verkrijgen als 1/2 rack. Nog makkelijker te bereiden, sneller warm en… sneller op.
  Bakadvies: De ribs zijn alvast zachtjes gegaard. Dat betekent dat ze snel klaar zijn! Je bakt ze op het indirecte gedeelte van de barbecue (hierdoor verbranden ze minder snel) in ongeveer 7-10 minuten op een lage temperatuur.