boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Aan de keukentafel bij Marlous Hoogeveen | Keukentafel.nl

  Aan de keukentafel bij Marlous Hoogeveen uit Hooghalen

  De keukentafel neemt in vele huishoudens een belangrijke rol in. Aan deze tafel komen mensen samen. Wij kijken elk nummer bij een huishouden binnen.

  ZATERDAG 15:00 UUR

  Bij Marlous Hoogeveen (21) liggen de schaatsen vaak op de keukentafel. Vier keer per week gaat ze namelijk schaatsen. Drie keer trainen en elke zaterdag een marathonwedstrijd. Zeventig ronden van vierhonderd meter, die in veertig minuten wordt afgelegd. Sinds haar negende schaatst Marlous al en sinds haar vijftiende doet ze aan marathonschaatsen. Omdat ze dit seizoen voor het eerst schaatst in de topdivisie, beschouwt ze dit jaar als een leerjaar. Hopen dat ze voorin het klassement eindigt. “Om te winnen moet je op de juiste plek zitten in het peloton,” vertelt Marlous. “Dat zorgt voor veel geduw en getrek. Je moet strategisch denken en achter de juiste persoon zitten, die hard genoeg gaat.” Het hoogtepunt dit jaar is de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee op 21 januari 2015, waar ze dit jaar voor het eerst aan meedoet. Een tocht van tweehonderd kilometer. Marlous traint veel met fietsen. Drie uur achter elkaar. Dat moet ze uitbouwen naar vijf uur om goed voorbereid te zijn. Echt iets speciaals voor een wedstrijd of training eet ze niet. Gewone pot is prima. Ja, veel pasta, dat wel. Voor de koolhydraten, en omdat ze het lekker vindt. Doordeweeks zitten ze met zijn vijven aan tafel, maar op zaterdag eet ze alleen. Voor de rest is het nog te vroeg. Volgen doet de familie Marlous wel. Als er natuurijs is, schaatst de hele familie mee en kijken doen ze graag!

  OOK EEN KEUKENTAFELRITUEEL?
  Laat het ons vooral weten via keukentafel@coop.nl (met als onderwerp ‘aan de keukentafel’) en wie weet sta jij in het volgende nummer.

  Neem een kijkje:
  Nog geen reacties.

  Geef een reactie