boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Wat is jouw Koningsdag-geheim?

  Wat is jouw Koningsdag-geheim?

  We moeten nog een paar maanden wachten, maar op 27 april is het weer zover: Koningsdag! De dag dat Nederland de straat op trekt om zelfgemaakte creaties te verkopen en zoveel mogelijk geld probeert op te halen. Coop gaat een handje helpen!

  We zijn op zoek naar de meest creatieve en originele recepten, knutseltips of acts die je de afgelopen jaren voorbij hebt zien komen. Ken jij leuke verhalen over personen die met iets onverwachts flink wat succes hebben geboekt? Laat het ons vooral weten en wie weet verschijnt jouw verhaal in de lente-editie van Aan de Keukentafel.

  Onder de leukste inzendingen verloten we het spel Klabats. Bij Klabats moet je op alles voorbereid zijn en in een enkele tel schakelen. Hoeveel benen hebben bijvoorbeeld 3 spinnen en 2 giraffen samen? Wees pijlsnel en schrijf je antwoord op de opklapbare arm. Laat het los en… KLABATS! Je antwoord schiet in het midden van het speelveld. Ben je de laatste, dan verlies je de ronde.

  Anneloes Hendriks heeft het spel gewonnen, gefeliciteerd!

  4 Reacties op Wat is jouw Koningsdag-geheim?

  1. 7 februari 2016 op 20:15 #
   Ik houd van Holland
   Hallo Afgelopen jaar hadden we op de Roncallischool in Velp een paar weken vóór Koningsdag het schoolproject ‘Ik houd van Holland’. De kleuters in mijn groep hebben toen deze molens gemaakt. http://media-cache-ec0.pinimg.com/640x/64/6c/80/646c8077e81a10fcf723fb536709d0a1.jpg Superleuk knutselidee toch? Groetjes Anneloes Hendriks.
  2. 12 februari 2016 op 20:05 #
   Knutsel tip
   Bij van wc rol Wat heb je nodig = •WC rol •Een blaadje geel papier van minstens 10 x 15 cm •Een blaadje bruin papier van minstens 6 x 15 cm •Een blaadje wit papier van minstens 10 x 10 cm •Een klein stukje zwart papier •Drie stukjes pijperager van ongeveer 12 cm •Schaar •Lijm •Liniaal •Een potlood of stift •Oogjes (gekocht of zelf gemaakt) Uitleg = Pak een geel blaadje papier voor om de wc rol. Maak het blaadje precies even breed als de wc rol door de wc rol links en rechts precies op het papier te leggen en een streepje te zetten met potlood of stift. Trek dan met een liniaal een rechte streep van links naar rechts. Knip met een schaar langs de streep. Lijm de wc rol aan een kant van het gele papier en wacht eventjes tot de lijm gedroogd is. Wikkel het papier dan strak om de wc rol en lijm het andere eind van het papier ook vast. Pak een bruin blaadje papier en knip er drie strookjes af van ongeveer 2 cm breed. Lijm de bruine strookjes papier onder, boven en midden om de wc rol. Pak een wit of lichtgrijs blaadje papier van ongeveer 10 bij 10 cm. Vouw het blaadje dubbel en teken met potlood of stift een vleugel voor de bij. Je kunt de wc rol naast het papier leggen om te meten hoe groot de vleugel moet worden. Zorg dat je aan de vouwkant een klein recht stukje papier hebt waarmee je de vleugel makkelijk op de wc rol kunt lijmen. Knip de vleugel uit en vouw het papier weer open. Knip de vleugels doormidden zodat je een linker en een rechter vleugel krijgt. Vouw het kleine rechte stukje papier aan de binnenkant van allebei de vleugels omhoog. Doe een beetje lijm op de omgevouwen stukjes van de vleugels en plak ze op de wc rol. Plak twee oogjes voorop de wc rol. Dit kunnen kant-en-klare oogjes zijn, of je kunt ze zelf maken van wit en zwart papier. Pak een stukje zwart papier en knip er twee smalle strookjes af van ongeveer 5 cm lang. Vouw een klein stukje aan de linkerkant van allebei de strookjes omhoog. Doe een beetje lijm op de omgevouwen stukjes en plak de zwarte strookjes vlak achter de ogen op de wc rol. Pak 3 stukjes pijperager van ongeveer 12 cm en buig ze in vorm voor de poten van de bij. Lijm ze aan de onderkant van de wc rol. En de BIJ is af !! :) Groetjes Anneliese
  3. 17 februari 2016 op 20:07 #
   Gebakken lucht! ;-)
   Afgelopen jaar geld ingezameld voor nieuw spelmateriaal voor de speeltuin voor alle kids in de buurt… Sjah en wat ga je dan eens bedenken??? Met zijn allen een hele middag zakken zitten dichtknopen, Grote zakken kleine zaken, medium zakken…. GEBAKKEN LUCHT! ;-) Een leuk bedrag opgehaald, een kleine inverstering maar zeker leuk.. De mensen mochten zelf bedenken wat ze voor de zakken wilden geven, natuurlijk met oog op de nieuwe spelmaterialen… Zo toch een leuk bedrag opgehaald en kunnen we weer jaren leuk spelen!
  4. 18 februari 2016 op 22:17 #
   Oranje corsage
   Een oranje roos van een servet Een oranje servet openvouwen je hebt dan een rechthoek met een open en een dichte kant aan de dichte kant knip je een reep van 1 cm breed eraf deze reep heb je nog nodig Je vouwt de rechthoek op als een trappentje om het midden knoop je de overgebleven reep eromheen vast Dan pluk je aan weerskanten de lagen van de servet omhoog naar het midden toe Als je dat aan weerskanten doet onstaat er een mooie rooscorsage waarmee je de show steelt op Koningsdag ook leuk om fietsen of karren mee te versieren