boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  3x een blij ei

  3x een blij ei

  Koken, klutsen, kloppen, bakken, pocheren, verstoppen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met eieren. Van heel hartig tot super zoet, dit zijn de lievelingsrecepten van onze lezers.

  Het ideale restjesrecept: van Ellen Muller (8)
  Ellen Muller: “Shakshuka is een eenpansgerecht van Oosterse afkomst met gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus. Het makkelijke is dat je met shakshuka elke keer kan variëren en de restjes kan opmaken. Mijn liefde voor eten kan ik kwijt bij mijn man, zoon en dochter en op mijn blog, waarop ik wil laten zien dat je met vers en onbewerkt eten makkelijk kan koken. De liefde voor koken is me met de paplepel ingegoten; mijn moeder was kok en mijn vader gastheer in ons eigen hotel/ restaurant.” Meer weten? madebyellen.com

  Bekijk het recept van Shakshuka

   Frisse ei tonijnsalade van Sunita Changoe:

  “Deze eiersalade is een eigen recept; ik bedenk al mijn recepten zelf. Koken zit namelijk in mijn genen. Mijn moeder kan écht fantastisch koken en mijn vader kon het ook goed. De combinatie van appel, ei en tonijn zorgt voor een frisse smaakexplosie. Laat de tonijn goed laten uitlekken om te voorkomen dat de salade te nat wordt. Ik eet deze salade het liefst op een Lu cracker. Heerlijk!”

  Bekijk het recept van ei tonijnsalade

  De flan van Monique Morssinkhof

  “Dit gerecht brengt me terug naar de keuken van mijn oma. Bij mijn oma draaide alles om eten. Van het bedienen van het snijbonenmolentje tot het plukken, rissen en jam maken van de aalbessen. Alles werd zelfgemaakt en kwam voor zover mogelijk uit eigen tuin. Die natuurlijke opvatting over eten gaf zij door aan mijn moeder, die het weer doorgaf aan mij. En ik geef het op mijn beurt weer door aan mijn drie kinderen én via mijn generatiekookboek Een Leven Lang Koken.

  Bekijk het recept van flan