boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    2x Supersalades van David Bez

    Win: Supersalades van David Bez

    In Supersalades staan meer dan 250 recepten voor gezonde en verse salades. De gerechten zijn ingedeeld per seizoen en nemen niet meer dan 20 minuten bereidingstijd in beslag. Meedoen? Kijk hieronder wat je moet doen.

    Wil je kans maken op het boek Supersalades? Deel met ons het recept van jouw eigen favoriete najaarssalade. Is het iets lekkers met champignons of met een vergeten groente? Wij zijn benieuwd naar de unieke en lekkere creaties!

    We hebben weer leuke recepten van salades mogen ontvangen. De volgende twee winnaars hebben voor het komende jaar voldoende inspiratie voor een salade:

    • Hetty Oosterveen

    • Karin van de Merwe

    38 Reacties op 2x Supersalades van David Bez

    1. Hanny Lapre-Croes
      17 augustus 2015 op 11:37 #

      ik heb helemaal nog geen inspiratie voor een lekkere salade. Daarom wil ik nu juist dat boek winnen. Ons laatste kind gaat binnenkort het huis uit en dan kunnen we eindelijk eten wat we zelf lekker vinden. Onze zoon houdt nl. niet van groente!!
      Hartelijke groet,
      Hanny

    2. hetty
      17 augustus 2015 op 11:57 #

      Hierbij mijn najaarssalade: Rode bietjes met rucola en feta
      Kook de bietjes (of koop ze gekookt) en rooster ze daarna ca. 30 minuten in een matig warme oven.
      Rooster een handje pijnboompitjes. Snijd een rode ui in dunnen plakjes en marineer deze kort in een rode balsamicodressing.
      Maak het bord op: Rucola, geroosterde biet, gesneden ui, verbrokkelde feta, pijnboompitjes.
      Maak naar smaak af met de balsamicodressing (de truffel versie is helemaal het heerlijkst).
      Smakelijk eten!

    3. 17 augustus 2015 op 14:03 #

      Salade met zalm vind ik altijd erg lekker ik zoek altijd een recept op internet.

    4. Caroline
      17 augustus 2015 op 15:12 #

      Mijn salade:- Sla, maakt niet uit, kan ook gemengde salade zijn.
      – Hard gekookte eieren
      – Kleine krieltjes (gekookt)
      – Tonijn (uit blik met olie,uitgelekt) mogen ook 2 blikjes zijn afhankelijk
      je smaak.
      – Tomaten in kwarten.
      – (rode) ui in dunne reepjes
      Dressing van crème fraiche,125 ml, 2 eetlepels citroensap en 4 a 5 eetlepels olijfolie
      Je kan het garneren met vers gesneden bieslook of peterselie.

      Eet smakelijk!

    5. Karin
      17 augustus 2015 op 16:31 #

      Te weinig maak ik salades klaar omdat ik het lastig vind een goede combi te bedenken. Daarom zou ik dit boek graag winnen, zodat ik het niet meer zelf hoef te verzinnen.

    6. Lotte
      17 augustus 2015 op 17:06 #

      Najaarssalade met walnoten, feta en olijven
      – sla (maakt niet uit wat voor soort sla)
      – cherrytomaatjes
      – 1 ui
      – groene/zwarte olijven
      – blokjes feta
      – handje walnoten
      – 3 eetlepels olijfolie als dressing
      – paar druppels citroensap

    7. Lucie
      17 augustus 2015 op 18:15 #

      Salade met paddenstoelen, peer, druiven en walnoten:
      50 g gepelde walnoten
      200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
      2 eetl. olijfolie
      zout
      versgemalen peper
      75 g eikenbladsla
      75 g lollo rosso
      2 eetl. verse groene kruiden (basilicum, platte peterselie, kervel en bieslook)
      2 peren, geschild en in partjes
      200 g pitloze blauwe druiven

      voor de dressing:
      5 eetl. olijfolie
      2 eetl.rode wijnazijn
      1 theel. balsamicoazijn
      1 theel. mosterd
      1 eetl. honing

      Rooster de noten heel even in een droge hete koekenpan. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in reepjes. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen 2 à 3 minuten. Voeg zout en peper toe. Meng de bladsla, lollo rosso en de verse kruiden. Spatel de dressing erdoor en doe alles in een slakom. Leg er in het midden de paddenstoelen op, garneer met de peer en de druiven en strooi de noten erover.

    8. willemijn
      17 augustus 2015 op 20:26 #

      Mijn favoriete salade is een salade met sla(verschillende slasoorten)- tomaten -komkommer-avocado-rode uien – gehakte cashewnoten – augurkjes en honingmosterddressing met warme kipstukjes!
      MEER DAN VERRUKKELIJK!

    9. Elisa
      18 augustus 2015 op 07:35 #

      Dit recept met pompoen, geitenkaas en granaatappel is favoriet hier in het najaar!
      2 kleine zoete aardappels
      ½ flespompoen
      400 gram verse spinazie
      ¼ appel
      De pitjes van ½ granaatappel
      150 gram zachte geitenkaas
      3 eetlepels olijfolie
      2 eetlepels honing
      1 eetlepel witte-wijnazijn
      Zout en peper
      Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel en pompoen in dunne plakjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Voeg wat zout en peper toe en meng door elkaar. Rooster gedurende 15 minuten.
      Snijd de appel in dunne plakjes en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht. Meng één eetlepel olijfolie met de honing, azijn en peper en zout naar smaak.
      Verdeel de spinazie over twee borden.. Leg hier de pompoen, zoete aardappel en appel op. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de granaatappel pitjes er bovenop. Besprenkel de salade met de dressing en wat versgemalen peper

    10. SophiaG
      18 augustus 2015 op 10:59 #

      Ik maak niet speciale seizoenssalades.
      Wat ik wel graag maak is een soort Griekse salade.
      IJsberg sla, komkommer, groene olijven, feta, lichte yoghurtdressing.
      Soms met tomaatjes of radijsjes erbij.
      Aanvullende met croutons en gebakken spekjes.

    11. Mariska
      18 augustus 2015 op 11:03 #

      Mijn recept:

      – Rucola, jonge bladsla of een andere sla naar keuze (het liefst uit de tuin).
      – Radijsjes.
      – Zelf gekweekte tomaatjes.
      – Olijven.
      – Blokjes feta.
      – Zilveruitjes en stukjes augurk.

      Dressing:
      – Een scheut olijfolie.
      – Lepeltje mostert.
      – Honing.
      – Wat druppels citroensap.
      – Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld dille, Griekse kruiden, peterselie en/of basilicum.

    12. Linda
      18 augustus 2015 op 11:25 #

      Salade met warme geitenkaas

      Ingredienten: gemengde salade, 1 Elstar appel, uitgebakken spekjes, druiven, hazelnoten, cherry-tomaatjes, geitenkaas, honing, Calve Vinaigrette Mosterd.

      Maak de borden op met de sla, de appel in schijfjes, de tomaatje doormidden gesneden, strooi de uitgebakken spekjes, druiven en hazelnoten over de sla. Maak de geitenkaas mooi bruin onder de grill in de oven en leg deze op de salade met honing erop. En een paar toefjes vinaigrette over de salade. Lekker met een focaccia brood van Boboli.

    13. Arjan
      18 augustus 2015 op 12:54 #

      Broccoli Salade

      – Broccoli in roosjes (kort koken zodat er nog bite in zit)
      – Plakjes bacon in strukjes snijden en kort bakken en afkoelen
      – 1/2 kop pecannoten
      -1/2 kop gewelde rozijnen
      -1/2 rode ui, gesnipperd

      Dressing
      3/4 kop mayonaise, 2 el suiker, 2 el azijn

    14. Jacqueline
      18 augustus 2015 op 13:46 #

      Linzensalade!
      Klein blikje linzen van bonduelle, flinke hand veldsla en of rucola, kleine smaakvolle tomaatjes (roma bijvoorbeeld) doormidden, een rood uitje gesnipperd, 2 augurken in kleine stukjes, wat zongedroogde tomaat in stukjes, peterselie en blokjes goeie geitenfeta of zachte geitenkaas. Als dressing gebruik ik gewoon een klein beetje vocht van de augurken, peper en zout en wat olijfolie.

    15. Lucie
      18 augustus 2015 op 13:50 #

      Salade met gebakken pompoen en macadamianoten:

      150 ml olijfolie
      1 kg flespompoen
      1 theel. gemalen komijn
      1 theel.cayennepeper
      2 takjes rozemarijn
      1 takjes tijm
      1 eetl. zeezout
      150 g macadamianoten
      12 plakjes gedroogde biologische achterham
      150 g jonge bladspinazie
      120 g roquefort
      100 g olijvenmix (ontpit)

      voor de dressing:

      1 gesnipperd sjalotje
      1 eetl. rode wijnazijn
      100 ml extra vierge olijfolie
      versgemalen peper

      Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes van circa 2 centimeter. Schep dit in een ovenschaal.
      Voeg de olijfolie, specerijen, kruiden en versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar. Bak de pompoen in de oven in circa 20 minuten tot de pompoen zacht en gekaramelliseerd is.
      Rooster intussen de macadamianoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
      Bak langzaam de ham krokant . Besprenkel de bladspinazie met een beetje olijfolie.

      Doe de bladspinazie op een platte schaal en leg daarop de pompoen en de plakjes ham. Brokkel de roquefort erover. Verdeel de olijvenmix en macadamianoten erover.
      Besprenkel met de dressing.

    16. Sanne B
      18 augustus 2015 op 15:41 #

      Ik vind deze erg lekker uit de Allerhande.Die maak ik nog al eens omdat ik niet zo veel andere inspiratie heb.Broccoli-bloemkool salade met feta.
      krop bloemkool, in bloempjes
      1 krop broccoli, in bloempjes
      1 bakje cherry tomaatjes
      170 gr zwarte olijven, ontpit
      200 gr feta, verkruimeld
      Italiaanse saladedressing naar smaak

    17. Nadine Rozeman
      18 augustus 2015 op 18:03 #

      Mijn salade die ik echt lekker vindt, is salade caprese. Snijdt de tomaat in schijfjes en snijdt de mozarella ook in schijfjes. Leg een plakje tomaat neer en daarboven op een schijfje mozarella.

    18. 18 augustus 2015 op 20:44 #

      Wat ik altijd super lekker vind; rucola sla/ijsbergsla met gebakken spekjes, gekookt ei’tje, tomaatjes erbij, croutons, evt. nog iets met kaas en een dressing. Heerlijk! 🙂

    19. 19 augustus 2015 op 08:18 #

      Dit is een heerlijk recept voor een lekkere salade in de herfst.

      Salade van Peer, walnoten en blauwe kaas:

      150 gram Gorgonzola
      2 rijpe peren
      walnoten
      3 el witte balsamico azijn
      1 el fijne mosterd
      1 tl honing
      8 el olijfolie extra virgin
      zout en peper
      1 eetlepel olijfolie
      1 zakje rucola

      Brokkel de gorgonzola in stukjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij in parten. Hak de walnoten grof.
      Dressing: roer de azijn,mosterd en honing door elkaar. Schenk de olie erbij en klop met een vork goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
      Verhit de grillpan en grill de peer 2 minuten, keer om en herhaal dit. Bestrooi met zout en peper. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
      Verdeel de sla over 4 borden. Leg de kaas, peer en de walnoten erop. Lepel de dressing er overheen.

      Smakelijk

    20. 19 augustus 2015 op 17:31 #

      Rodekool salade met Bramen

      1 rode kool, fijngesneden
      2 selderij stengels, in dunne plakjes
      1 rode ui, in ringetjes en zacht gebakken
      1 hand walnoten, in stukjes en geroosterd
      1 bakje bramen

      Meng alles voor salade en maak dressing.

      3 eetlepels olijfolie
      2 eetlepels azijn
      1 eetlepel citroensap
      3 theelepels honing, vloeibaar
      Peper en zout, naar smaak
      Combineer alles voor dressing en goet over salade. Serveer en geniet ervan!

    21. Barbara
      19 augustus 2015 op 17:33 #

      Heerlijke salade van jonge sla met walnoten, ei, komkommer, cherrytomaatjes en een gezonde dressing van griekse yoghurt met scheutje chilisaus.

    22. 20 augustus 2015 op 08:08 #

      Sla, tomaten, geraspte wortelen en kool, tomaten, hardgekookt eitje, tonijn en abrikozen. Met een toefje cocktailsaus. Superlekker!

    23. 20 augustus 2015 op 09:41 #

      Mmmm ik hou van salades vooral met tonijn of markreel ,lekkere olijven,tomaat,feta,ei,kappertjes,paprika maar ook lekker eikenblad sla met zalm,kappertjes,walnoten en een mosterd /citroen dressing.

    24. PatriciaA
      20 augustus 2015 op 09:46 #

      Tja, als ik zo handig was dan had ik dit boek niet nodig. Maar ik wil het leren en dan is dit boek denk ik, handig.

    25. Esther
      20 augustus 2015 op 10:23 #

      Een couscous salade met lauw warme rode bietjes, zachte geitenkaas, wat frisse groene sla (bijv. veldsla), bosui en een honing/mosterd dressing.

    26. Anniek Bakker
      20 augustus 2015 op 11:09 #

      Lauwwarme veldsla met courgette en gerookte kip

      1 zak veldsla
      1/2 courgette
      1/2 gerookte kipfilet
      1/2 zoete rode paprika
      zout
      peper
      olijfolie

      Duur: 10 minuten

      1. Was de veldsla en doe deze in een kom
      2. Snij de courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes (rondjes)
      3. Snij de gerookte kipfilet in blokjes
      4. Snij de zoete rode paprika in blokjes
      5. Bak de courgette, rode paprika en de gerookte kip in een koekenpan met wat olijfolie
      6. Doe de gebakken groenten en gerookte kip over de veldsla
      7. Breng de sla op smaak met zout, peper en olijfolie

      Eet smakelijk!

    27. Karin
      20 augustus 2015 op 12:32 #

      Ovengeroosterde pompoen met in sesamolie roergebakken champignons en knoflook met linzen en koriander erop. lauwwarm serveren, superlekker!

    28. Petra L.
      20 augustus 2015 op 14:03 #

      In het najaar kunnen wij ontzettend genieten van een salade met brie, gecaramelliseerde noten (tis even werk, maar dan heb je wat) en honing. Door de sla elke keer af te wisselen, is er toch steeds een nieuwe touch. Heerlijk!.

    29. Annelaure
      20 augustus 2015 op 14:23 #

      bietensalade met haring

    30. anja Jager
      20 augustus 2015 op 18:28 #

      rouwe andijvie met blokjes kaas en een blikje tonijn en een drupje maggi

    31. Lies
      21 augustus 2015 op 10:13 #

      Rauwkostsalade met parmezaansekaas en balsamicodressing:

      6 paprika`s, klein gesneden
      3 doosjes cherrytomaten (of andere smaakvolle tomaten), idem
      (naar smaak kun je ook worteltjes en/of bleekselderij toevoegen)
      1 puntje parmezaan, klein gesneden
      1 stuk feta, idem
      1 of 2 potten olijven (wij nemen altijd knoflookolijven met een amandel er in, van de lidl)

      Balsamico azijn of dressing.

      Echt heerlijk!!

    32. Anouk
      21 augustus 2015 op 11:21 #

      Salade met amaranth, zoete aardappel en granaatappel

      Voor 2 personen:

      100 gr amaranth
      200 gr zoete aardappel
      200 gr cherrytomaatjes
      1/2 rode ui
      1/2 citroen
      1/2 granaatappel
      50 gr feta
      verse peterselie
      pompoenpitolie

      Kook de amaranth in 200 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. De korrel is dan nog licht knapperig, maar gaart na als hij afkoelt. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook deze in een klein laagje water in ongeveer 8 minuten gaar. Mocht je langer de tijd hebben, rooster hem dan 40 minuten in de oven voor een roostersmaak.

      Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de rode ui in kleine stukjes en verbrokkel de feta. Meng alle ingrediënten, knijp de halve citroen uit boven de salade, en breng verder op smaak met een beetje pompoenpitolie en peper en zout.

    33. Anna
      21 augustus 2015 op 20:53 #

      Na­jaars­sa­la­de met spek­jes en blauw­a­der­kaas

      Bereiden =

      In droge koekenpan met antiaanbaklaag halve walnoten kort roosteren. Walnoten uit pan nemen. Spekblokjes in droge koekenpan op laag vuur uitbakken tot ze bruin en iets knapperig (niet te hard) zijn. Walnootolie en citroensap tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omhusselen, zodat elk blaadje met een dun laagje dressing is bedekt. Sla over vier borden verdelen. Kaas, spek en walnoten erop leggen. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met grof gesneden volkorenbrood.

      Ingrediënten

      50 g gepelde walnoten

      250 g ontbijtspek ((stuk), in grove blokjes)

      4 eetlepels walnootolie (fles a 250 ml)

      1 eetlepel citroensap

      1 zak eikenbladslamelange (100 g)

      300 g blauwaderkaas ((bijv. Fourme d Ambert), verbrokkeld)

      ½ zakje verse bieslook (a 25 g)

    34. Sarah
      22 augustus 2015 op 17:07 #

      Onze favoriet is de noedelsalade met spekjes en pindasaus. Toen ik het recept zag had ik nog mijn twijfels, maar nu maken we hem regelmatig.

      1 pak woknoedels
      4 eetlepels pindakaas
      4-5 eetlepels kokosmelk
      1-2 eetlepels ketjap
      3 eetlepels zoete chilisaus
      150 g wortelreepjes
      een pakje spekjes
      100 g bladsla
      4 eetlepels geroosterde pinda’s, grof gehakt

      Leg de novels in een ruime pan, schenk er heet water over en laat ze in ca. 1 uur zacht worde.
      Roer in een kommetje de pindakaas met de kokosmelk, ketjap en chilisaus tot een gladde saus.
      Haal de noedels met een vork los en laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een ruime schaal de noedels met de wortelreepjes, spekjes en bladsla. Garneer met de grof gehakte pinda’s.

      Mijn vriend vindt salades heel lekker, nieuwe recepten zijn dan ook altijd welkom! 🙂

    35. 22 augustus 2015 op 17:31 #

      Salade met druiven en mosterd

      1 krop sla, fijngesneden
      50 gram rucola
      150 gram witte druiven
      100 gram oude kaasblokjes
      1 ui in dunne ringen
      1 eetlepel mosterd
      2 eetlepels azijn
      2 eetlepls mayonaise

      Meng de sla, rucola, druiven, kaas en ui voor de salade. Maak een dressing van de mosterd, azijn en mayonaise. Schenk de dressing over de salade en serveer met stokbrood.

    36. Henrike
      23 augustus 2015 op 00:43 #

      Hmmm salades! Heerlijk!
      Dan een lekkere salade voor in het najaar, volgens moeders recept:
      1kg witlof
      2 paprika’s
      4 augurken
      1 appel
      Halve pot zilveruitjes
      Halve pot gekruide feta
      (Optioneel gebakken spekjes)

      Alles fijnsnijden en mengen, als laatste de feta en eventuele spekjes.
      En klaar is je heerlijke salade! Geniet ervan!

      Groetjes, Henrike!

    37. Clau-dya
      24 augustus 2015 op 09:48 #

      De vertrouwde Ceasarsalad eet ik het hele jaar door, heerlijk!

    Geef een reactie